Skråbånd i metervis – lav dem selv

Sådan laver du selv dit skråbånd/kantbånd - helt magisk

 

 

 

 

Jeg vil her vise dig, hvordan du med ½ meter stof kan lave omkring 12 meter skråbånd helt enkelt og uden at skulle sy en masse skråstrimler sammen.

 

 

Hvorfor lave sine egne kantbånd?

 

Du kan købe mange fine skråbånd / kantbånd .

 

Men af og til vil jeg gerne lave dem af noget andet stof, end dem, jeg kan købe, er lavet i. Jeg bruger rask væk skråbånd til afslutning på nederdele, tasker, hagesmække og punge. Nogle af dem kan ses, andre bruger jeg til at lave en pæn afslutning i f.eks. foret på en pung eller taske. 

 

Kantbåndene har den fordel, at du kan skjule trævlekanterne på en dekorativ måde. Det giver f.eks. helt nyt liv til en lille pigenederdel. Og du kan få et anderledes og unikt look ved at sætte et farvet skråbånd på en nederdel i et enkelt stof eller trække det "alt for sjove" lidt ned af et uroligt mønstret stof.

 

Er det ikke besværligt selv at lave skråbånd?

 

Jeg har altid synes, det var lidt besværligt at skulle klippe maaaange stofstrimler ud til skråbånd, indtil jeg faldt over denne DIY video fra Closet Case Pattern: Hvordan du let laver skråbånd - ren magi på Instagram.

 

Jeg har set videoen et par gange og nu kastet mig ud i at skære mine egne skråbånd. Videoen er på engelsk og sommetider var det lidt svært at "greje" præcis hvordan, man skulle gøre.

 

Derfor har jeg lavet denne tutorial med enkle illustrationer og fotos. Håber det kan hjælpe dig.

 

Det skal du bruge til at lave skråbånd.

 

 

½ m. bomuldsstof af god kvalitet, 1 stk. markeringspen eller blyant, 1 stk. quilter lineal eller alm. lineal, en saks, knappenåle og en trådet symaskine.

 

Du vil også få brug for skråbåndsfolder 18mm.eller skråbåndsfolder 25 mm. samt et strygejern

 

Og så går vi i gang .....

 

 

Fold stoffet ud og klip begge ægkanter af.

 

 

 

 

Fold snippen - her markeret med stjerne ned i henhold til illustrationen og klip stoffet op langs folden (den stiplede linje på ill.)

 

 

 

Placér nu den afklippede trekant i modsat side af stoffet og sy sammen med  0,75 cm sømrum og som vist på illustrationen.

 

 

 

 

Fold trekanten ud og pres sømrummet ud til hver side.

 

Tegn nu parallelle streger med 3,5 cm's (til færdigbredde på 18-20 mm) eller 4,5 cm's (til frædigbredde på 25 mm) mellemrum hele vejen hen langs stoffet.

 

 

 

 

Efter at have tegnet streger hele vejen hen over stoffet placeres X O (som vist på illustrationen) og hæftes med knappenåle.

 

Fortsæt således hele vejen hen. Stoffet vil nu danne en slags spiral:

 

 

 

 

Sy nu stoffet sammen langs kanten med knappenåle - brug ca. 0,75 cm sømrum.

 

Pres sømrummet ud - brug evt et ærmebrædt.

 

 

 

 

Til sidst klipper du langs de optegnede streger

 

 

 

 

.. og du har nu ca. 12 meter skråbånd lige til at folde med Clover skråbåndsfolder 18 mm.

 

 

 

 

 

 

Jeg vil i et andet indlæg vise dig, hvordan du bruger skråbåndsfolderen.