Ottobre børn syblad – sådan bruger du det.

Årets første Ottobre Design syblade med mønstre til børn er lige dumpet ind af fragtmanden. Og ja – jeg er fan 🙌❤

Bladet holder, hvad det lover på forsiden: Best Everyday Basics – et syblad spækket med de bedste symønstre på hverdags basistøj til familiens mindste.

Ottobre Kids. Syblad til børnetøj

Jeg har alle numrene helt tilbage fra det første udsendte i 2000. Da hed sybladet BizzKids og var fra dag ét min yndlings inspirationskilde, når der skulle sys til mine dengang små børn.

Ottobre bladene til børn er kigget igennem mindst 100 gange, og hver gang finder jeg nye små detaljer. Så gør nu dig selv den tjeneste at gå på jagt. Du vil opdage, der er så meget lækkert, der gør dit hjemmesyede tøj til unika i stedet for hjemmegjort. Der er enkle og mere komplicerede detaljer, der får tøjet til at se ud, som det du køber.

Desuden kan jeg virkelig godt li’, at jeg kan se det opsyede tøj på levende modeller. Det giver mig et godt indtryk af snit og pasform.

Og så er jeg bare begejstret for det lækre lay-out og gode magasin kvalitet, Ottobre altid præsenterer. Det er sjældent, man får et så lækkert syblad med skandinavisk inspiration i hænderne.

Find rundt i Ottobre Design syblade

Er du én af dem, der synes, det kan være svært at finde rundt i symagasiner og overskue de mange modeller? Så er her godt nyt 😉

Jeg har selv en helt fastlagt rutine, når jeg får Ottobre syblade med nye skønne mønstre til børn ind af døren.

Jeg nærmest kaster mig over det skønne, nye syblad og sluger de fine miljø fotos af modellerne. Jeg bliver altid glad over, der findes et så lækkert syblad med fingeren på pulsen og skandinavisk look. Jeg bliver hver gang inspireret, finder en model og tænker: “Det kunne måske være mit næste syprojekt”

Ottobre Kids - sy kjoler til børn

Herefter suser jeg til midten af magasinet, hvor jeg finder en tegnet oversigt af alle modeller. Denne oversigt giver mig et super overblik. Og jeg kan hurtigt se om, der nu også er det, jeg kunne tænke mig at sy. På den let overskuelige oversigt finder du model nummer, størrelser og sværhedsgrad. Modellerne ar altid grupperet efter alder. Baby er på venstre side øverst med toddler / børn under. Børn / skolebørn fortsætter på højre side, der sluttes af med modeller til teenagere nederst.

Ottobre børn 1-2021 oversigt over modeller

Hvordan finder man sværhedsgraden på Ottobre mønstre?

Er du interesseret i at vide noget om sværhedsgrader, er der ved hver model nogle prikker. Dem læser du således: ○ er for sybegynderen, ● er letøvet, ●○ for øvet syer og ●● er for eksperten og ofte noget med lynlås, flæser etc.

Som sybegynder kan du sagtens kaste dig ud i ○ mønstrene. Der kan være nogle enkelte detaljer, men dem behøver du nødvendigvis ikke tage med i dit første projekt.

Ottobre børn - sådan læser du det

Falder jeg over en interessant model, jeg gerne vil kigge nærmere på, kan jeg også ved selve miljø fotoet finde snitmønstrets nummer og de størrelser, det dækker. – Her har jeg for eksempel forelsket mig i Model nr. 9 i størrelse 92 til 128 centimeter. Men hvad dækker de størrelser over? OG hvilken størrelse skal jeg så vælge? – tænker du nok.

Ottobre børn 1-2021. Fin kjole i musselin

Hvordan er størrelserne i Ottobre børn?

Ottobre’s størrelser er efter min erfaring ret tilsvarende barnets alder; måske en smule til den lille side. Men er du i tvivl, kan du i midten af bladet finde udførlige måltabeller. Måltabellerne går fra str. 50 til 170 centimeter; svarende til nyfødt til stor/voksen teenager. ( Er du meget slank, kan du som voksen i de fleste tilfælde godt bruge str. 170 cl)

Ottobre kids. Målskema børn

Med hensyn til lige nøjagtig Model nr. 9 vil jeg nok vælge præcis den størrelse, der svarer til barnets højde, da modellen er rummelig. – Det kan jeg jo se på fotos i bladet. Og ja jeg bladrer lidt frem og tilbage mellem fotos og oversigt. Du kan forresten også altid se teksten ved foto af modellen. Der står, hvor gammel barnet, der har tøjet/modellen på, er.

Når jeg har fundet den rette størrelse på det, jeg gerne vil sy, bladrer jeg videre i midten af Ottobre børn sybladet under de “hvide sider” uden fotos, til jeg finder instruktionerne til Model 9. Her kan du orientere dig om mønsterdelene, stofforbrug og materiale. OG der står henvisning til på hvilken side(r), der er fotos til modellen, så du hurtigt kan finde tilbage. Måske også se modellen syet op i flere forskellige typer stof.

Ottobre-kids-symønster-kjole

Jeg kan godt lide tegningen af modellen samt det grafiske indtryk af snitmønsterdelene. Dette bruger jeg, når jeg skal finde modellen på snitarket. – Det kommer der mere om i et senere blogindlæg.

Forstå Ottobre Design Kids på svensk

Og ja – jeg ved godt, teksten i symagasinerne er på svensk, og at det kan være noget svært at forstå. MEN fortvivl ikke! På Facebook findes en gruppe, der hedder Ottobre Design Danmark. Her finder du både gode råd og et forum, hvor du kan se, hvad andre syr fra Ottobre Design Kids. Du finder også – under Filer – en liste med sy ord oversat fra svensk til dansk. Den er udført af Bibradesign.dk. Du finder den også nemt herunder. Så… what’s not to like 👏

Ottobre mønstre til børn fås også på finsk, tysk, engelsk, fransk, spansk og hollandsk men jeg har valgt at sælge bladet på svensk, da det trods alt er skandinavisk og nok en del nemmere for os danskere at forstå end for eksempel finsk 😉

TIP til hvordan du hurtigt kan få overblik over Ottobre bladenes indhold

Som skrevet i starten af blogindlægget, har jeg nok kigget bladene i gennem flere hundrede gange for at se, hvilket nummer det nu var, det bestemte symønster var i.

Og jo flere numre af sybladet jeg fik samlet, var det noget af en stak at skulle igennem. Hmmm bøvlet at sidde med alle de numre 🤔 Noget måtte gøres, så jeg gik i gang med at downloade og printe alle bladenes PDF-oversigter og samle dem i plastlommer i et ringbind. Lige til at tage ned fra hylden og sidde med i sofaen. Super overblik over alle symønstrene til børn. Det kommer der lige en how-to-do her:

Gå ind på Ottobre’s hjemmeside :

Her finder du alle de udgivelser, der er udkommet. Det nyeste er altid længst til venstre. Under billedet af bladet klikker du på bog-ikonet, og du kommer videre til selve magasinet Her kan du se alle fotos af modellerne samt en PDF af oversigten. Klik på denne, download og print 😊. Og sådan kan du jo så gøre med alle de numre, du har.

Ottobre Kids oversigter i mappe

Hvor kan jeg abonnere på Ottobre kids til børn?

Du kan altid købe Ottobre syblad med mønstre til børn hos mig. Og jeg laver også gerne en abonnementsordning, hvor du får bladet med det samme, det er udgivet.

Du kan også vælge at købe det direkte hos Ottobre Design